Υπάρχουν Άραγε Διαφορές Ανάμεσα στα Φύλα σε Σχέση με τη Μουσική;

Η μουσική ενώνει τον κόσμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας ακούσματα, αλλά μήπως υπάρχουν ειδοποιοί διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες; Ο κάθε άνθρωπος σαφώς και έχει τις δικές του, προσωπικές προτιμήσεις. Του αρέσουν συγκεκριμένα ακούσματα, ενώ απεχθάνεται άλλα. Όμως αυτές οι προτιμήσεις μήπως στον πυρήνα τους καταλήγουν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα , “uusi pienlaina heti 24h,selvitä, mistä saat parhaat tarjoukset edullinen nopea kulutusluotto alfalainaa.fi“; Ότι δηλαδή οι γυναίκες και οι άνδρες διαφοροποιούνται μουσικά;

Είναι αλήθεια πως αναφορικά με τη μουσική υπάρχει μία σημαντική απόκλιση ανάμεσα στα δύο φύλα. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες δείχνουν περισσότερο πάθος σε σχέση με τη μουσική από τις γυναίκες. Δηλαδή, θα παρατηρήσετε πιο συχνά τους άνδρες να αγοράζουν ρούχα με τα αγαπημένα τους συγκροτήματα, να ακολουθούν τις μπάντες και τους καλλιτέχνες που θαυμάζουν, να αγοράζουν συλλογές με τα καλύτερα τραγούδια τους και να γνωρίζουν λεπτομέρειες από τη ζωή και το έργο τους με ευλάβεια. Οι γυναίκες φυσικά και κάνουν το ίδιο, αλλά με λιγότερη ζέση και χωρίς το ίδιο ενδιαφέρον.

Κάτι τέτοιο όμως σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει πως οι άνδρες έχουν καλύτερο μουσικό γούστο ή ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μουσική εν γένει από τις γυναίκες. Είναι άτοπη η στηλίτευση των γυναικών όσον αφορά στο μουσικό τους γούστο, υποστηρίζοντας πως κάθε φορά αλλάζει και διαφοροποιείται αισθητά με βάση τις προτιμήσεις του συντρόφου τους. Αν και αυτό συμβαίνει ορισμένες φορές, δεν αποτελεί τον κανόνα. Επομένως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς και ως εξήγηση μιας συμπεριφοράς.

Ένα ακόμη θέμα που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι στις γυναίκες αρέσουν γενικά διαφορετικά είδη μουσικής από ότι στους άνδρες. Η λάτιν και η τζαζ μουσική είναι κατεξοχήν αγαπητά είδη ανάμεσα στις γυναίκες. Στον αντίποδα, το heavy metal ή η πανκ μουσική αποτελούν εξαιρετικά είδη για τους άνδρες. Όπως πάντα, υπάρχουν εξαιρέσεις. Γι’ αυτό και θα βρείτε άνδρες που πραγματικά λατρεύουν το λάτιν, όπως και γυναίκες που δε χάνουν συναυλία heavy metal.

Είναι πολύ σημαντικό να μη βάζουμε τους ανθρώπους σε καλούπια. Αν και υπάρχουν μοτίβα που μπορούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων, εντούτοις αυτά τα μοτίβα σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται σε όλα τα άτομα. Συνεπώς, είναι καλύτερο να περιοριζόμαστε στην εξατομικευμένη προσέγγιση ως προς τις προτιμήσεις στη μουσική. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής μας.

Πέρα από όλα αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στα ωδεία υπάρχουν περισσότερα κορίτσια στις νεαρές ηλικίες. Κάτι τέτοιο όμως αλλάζει, καθώς ανεβαίνουμε επίπεδο και φτάνουμε σε πιο σημαντικές τάξεις του ωδείου. Επιπλέον, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανδρών που ασχολούνται αυτοσχέδια με κάποιο μουσικό όργανο. Οι γυναίκες προτιμούν να μαθαίνουν κάποιο όργανο στο ωδείο, ενώ για πολλούς άνδρες αυτό δεν είναι το επιθυμητό.

Τέλος, ειδική μνεία χρήζουν τα ρομαντικά τραγούδια. Όπως είναι λογικό, στις γυναίκες αρέσουν περισσότερο τέτοια τραγούδια. Οι άνδρες, στον αντίποδα, ενδιαφέρονται περισσότερο για τραγούδια με επικό χαρακτήρα, με δυνατό ρυθμό και με ιστορικά στοιχεία. Όλα όμως αυτά, όπως είπαμε και πιο πάνω, στην τελική ευθεία εξαρτώνται από τον χαρακτήρα και τη μοναδικότητα του καθενός.