Σταματήστε το Έτοιμο Φαγητό και Κερδίστε Χρήματα

Έρχεστε στο σπίτι μετά από μία κουαστική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Ποιος κάθεται να μαγειρέψει; Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε κάτι από το αγαπημένο σας εστιατόριο. Και κάπως έτσι συμβαίνει σχεδόν κάθε βράδυ, μόνο που στο τέλος του μήνα παρατηρείτε ότι στο πορτοφόλι σας δεν περισσεύουν πλέον χρήματα – prestamo de dinero en efectivo 2000 pesos.

Για να αντεπεξέλθετε οικονομικά αλλά και για να τρέφεστε υγιεινά, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να σταματήσετε το έτοιμο φαγητό και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί τη γεύση και την ευκολία που προσφέρουν τα έτοιμα φαγητά, το σουβλάκι και η πίτσα, τα ζυμαρικά και το κινέζικο. Όμως αυτά θα πρέπει να αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Πώς όμως θα απαρνηθείτε το έτοιμο φαγητό και θα κερδίσετε χρήματα;

Το μυστικό βρίσκεται στην οργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε εκ των προτέρων το ψυγείο και τα ντουλάπια σας κατάλληλα. Με αυτό τον τρόπο πάντοτε θα έχετε τα απαραίτητα υλικά για να μαγειρέψετε. Έπειτα, είναι σημαντικό να επιλέξετε φαγητά που γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Το βράδυ δεν είναι πρακτικό, αλλά ούτε και εφικτό, να ξεκινήσει κάποιος να μαγειρεύει ένα χρονοβόρο φαγητό όπως ο μουσακάς. Όμως, μία χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο, ψητός σολομός με λαχανικά ή ακόμη και μία ομελέτα, όλα αυτά μπορούν να μαγειρευτούν πολύ γρήγορα και εύκολα.

Ένα ακόμη μυστικό για να οργανωθεί κάποιος πραγματικά στην κουζίνα έχει νακάνει με την αποθήκευση. Πιο συγκεκριμένα, στον ελεύθερο χρόνο του κάποιος έχει τη δυνατότητα να μαγειρέψει κάποια φαγητά και να τα αποθηκεύσει σε μερίδες (aquí). Χρησιμοποιώντας την κατάψυξη, τοφαγητό μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για αρκετές ημέρες. Με αυτό τον τρόπο, δεν κοπιάζετε κάθε ημέρα. Ωστόσο, έχετε σπιτικό φαγητό για να το απολαμβάνετε καθημερινά.

Η εποχικότητα είναι ένα ακόμη μυστικό που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη, αναφορικά με το σπιτικό φαγητό. Αντί λοιπόν να αποφασίζετε για το τι θα φάτε αποκλειστικά με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις και την όρεξή σας, προσθέστε την εποχικότητα στα κριτήρια. Αν κάποιο υλικό είναι στην εποχή του, τότε αφενός θα είναι αρκετά οικονομικό για να το αγοράσετε. Αφετέρου, θα είναι πολύ πιο νόστιμο και συνεπώς θα προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση και ένα επιπλέον κίνητρο για να μαγειρέψετε.

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την πρετοιμασία σας από νωρίς και να μειώσετε με αυτό τον τρόπο την ώρα που απαιτείται για το μαγείρεμα. Για παράδειγμα, πολύ συχνά σπαταλάται πολύτιμος χρόνος κατά την προετοιμασία των λαχανικών που απαιτούνται για την παρασκευή ενός φαγητού. Γιατί λοιπόν να μην αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας στο πλύσιμο και κόψιμο των λαχανικών από πριν; Πολλοί προτιμούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, αμέσως μόλις αγοράσουν τα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πάντοτε στο ψυγείο σας έτοιμα λαχανικά για να χρησιμοποιηθούν. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ζωμούς λαχανικών ή βοδινού και κοτόπουλου.

Πειραματιστείτε λοιπόν στην κουζίνα σας και απαρνηθείτε για λίγο την ευκολία του delivery. Μέσα σε λίγο καιρό θα διαπιστώσετε κι εσείς πόσο σημαντική υπήρξε αυτή σας η απόφαση, τόσο για την τσέπη όσο και για την υγεία σας!