Οι γυναίκες της γενιάς millennial σε οικονομικές θέσεις, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν παρενόχληση

Οι νεαρές γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της οικονομίας και χρηματοδότησης δηλώνουν ότι εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις, κατακερματισμένες και αντικειμενικές λόγω του φύλου τους, παρόλο που αντιμετωπίζουν λιγότερες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης απ ‘ό, τι οι προκάτοχοί τους.

Ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι της οικονομικής βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι το νεότερο προσωπικό δεν χρειάζεται να ανησυχεί για παρενόχληση και διακρίσεις, διότι οι στάσεις έχουν εξελιχθεί και οι εταιρείες έχουν θέσει εγγυήσεις väikelaen ettevõttele.

Μια 35χρονη επενδύτρια που εργάστηκε στο Λονδίνο, στο Χονγκ Κονγκ και στο Παρίσι, δήλωσε ότι βιώνει τους άνδρες να της συμπεριφέρονται “τρομακτικά” ακόμα και μέχρι το 2015 σε μια ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Το αδίκημα συμπεριλάμβανε ακατάλληλα μηνύματα και επανειλημμένες προσπάθειες να τη φιλήσουν, παρόλο που έλαβε μια συνειδητή απόφαση να ντυθεί “σαν άνδρας” για να αποφύγει την προσοχή.

Ενώ η κουλτούρα δημιουργήθηκε από μεγαλύτερους άντρες, είπε, συμμετείχαν άνδρες της ηλικίας της. “Οι άντρες millennials που έχουν δύναμη, είναι οι τύποι που πάνε με το αφεντικό σε στριπτιζάδικα, και εκεί είναι που γίνεται μια σύνδεση και συνεργασία”, είπε.

Μια 26χρονη τραπεζίτης στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι γνώριζε γυναίκες που είχαν εγκαταλείψει τη βιομηχανία λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης και ότι το είχε βιώσει σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία.

Δεν ανέφερε την παρενόχληση – την οποία περιέγραψε ως «ενοχλητική» – στον εργοδότη της, επειδή «δεν ήθελε να έχει αυτή τη φήμη ότι είχε αναφέρει κάτι τέτοιο».

“[Η σεξουαλική παρενόχληση] είναι πιο περίπλοκη, πιο λεπτή [από ό, τι ήταν],” είπε. «Πάει κάτω από το τραπέζι». Είχε προβλήματα με ανώτερους άνδρες και άνδρες της ηλικίας της.

Άλλες millennial γυναίκες δήλωσαν ότι, ενώ δεν είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά, θεώρησαν ότι το φύλο τους ήταν εναντίον τους võrrelda pakkumisi.

Μια 31χρονη που εργάζεται για μια αμερικανική τράπεζα υπενθύμισε ότι “ένας μεγαλύτερος άνδρας διευθυντής από διαφορετικό τμήμα μου φέρθηκε ως απλή υπάλληλο, μοιράστηκε το ημερολόγιό του μαζί μου χωρίς προφανή λόγο και μου ζήτησε να κλείσω τις συναντήσεις του, παρά ότι ο ρόλος μου είναι προγραμματιστής λογισμικού σε μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Υποθέτω ότι είναι επειδή ήμουν νεαρή γυναίκα”, πρόσθεσε.

Μια 23χρονη εργαζόμενη για μια τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι το “μεγαλύτερο ζήτημα” που αντιμετώπισε ήταν να πείσει τους συναδέλφους της ότι ήταν ικανή στα μαθηματικά, στο excel και στα δεδομένα και ότι “οι υπόλοιποι δεν περίμεναν ότι είναι πολύ έξυπνη λόγω εμφάνισης.”

Μια 21χρονη Ρωσίδα που εργάζεται στην Νέα Υόρκη δήλωσε ότι στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης «δόθηκε μεγάλη προσοχή». Μια γαλλίδα που εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος στο Λονδίνο δήλωσε ότι ενώ είχε “ακούσει περισσότερες καταγγελίες” από τους συνομηλίκους της, “εγώ προσωπικά δεν πίστευα ότι πρόκειται για μεγάλο θέμα”.

Πιστεύει ότι οι millennials είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα φύλου. “Αν και οι millennials αποσκοπούν στη δημιουργία ισότητας, νομίζω ότι διευρύνονται η διαφορά. Προσωπικά πιστεύω ότι ολόκληρο το κίνημα #metoo έχει πάρει τα πράγματα πολύ μακριά. “

Ένας 21χρονος υπεύθυνος πρόσληψης προσωπικού χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι οι άνθρωποι “φαίνεται να προσβάλλονται πολύ εύκολα αυτές τις μέρες μόνο λόγω της μεγάλης διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από την ποικιλομορφία των φύλων όπου δεν υπάρχει καμία ανάγκη και καμία ζημιά δεν προκαλείται”.

“Φυσικά, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ισότητα των φύλων και είναι εκπληκτικό το πόσο έχουν καλυτερέψει τα δικαιώματα των γυναικών”, πρόσθεσε. “Αλλά μερικές φορές υπάρχει υπερβολική πίεση στο τι είναι σωστό να πούμε.”