Μπορεί μια μετατόπιση των αγορών να βοηθήσει την Tesco να κτυπήσει τις εκπτώσεις;

Πάνω από 60 χρόνια πριν, η Tesco εισήγαγε για πρώτη φορά το μετρητή κρέατος και τυριών στο νέο superstore της στο Maldon, Essex.

Σήμερα, είναι η μέρα που θα απαλλαγούμε από αυτά σε 90 από τα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Tesco θα κρατήσει το κρέας, τα ψάρια και τα καταστήματα μετρητών σε 700 σούπερ μάρκετ, αλλά ενώ μερικά από αυτά θα στελεχώνονται με πλήρη απασχόληση, άλλα θα είναι επανδρωμένα με “ευέλικτη” βάση.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας λέει ότι κάνει τις αλλαγές επειδή οι άνθρωποι δεν κάνουν αγορές όπως ήταν.

Πηγαίνουν – ή λιγότερα – είναι οι ημέρες του μεγάλου εβδομαδιαίου καταστήματος.

“Η αγορά είναι δύσκολη και πρέπει να προσαρμόζουμε συνεχώς ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να ανταποκριθούμε στον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να ψωνίζουν οι πελάτες”, λέει ο Jason Tarry, διευθύνων σύμβουλος της Tesco UK & Ireland.

Οι περικοπές του Tesco σε αντίθεση με το κόστος για να χτυπήσουν 9.000 θέσεις εργασίας

Η Diane Wehrle, Διευθυντής Insights στην εταιρία ερευνών λιανικής Springboard, αναφέρει ότι οι τάσεις έχουν αλλάξει από 30 ή 40 χρόνια πριν, όταν οι άνθρωποι ήθελαν να ψωνίσουν σε μεγάλα, καθαρά καινούρια σούπερ μάρκετ.

“Επιστρέφουμε σε αυτό τον τόπο από όπου ξεκινήσαμε κάποτε, δηλαδή ότι θέλαμε να είμαστε προσεκτικοί στην προέλευση του φαγητού μας και είμαστε πιο συνειδητοί για τα απόβλητα, έτσι δεν ψωνίζουμε όπως κάναμε τη δεκαετία του ’80 και το στις αρχές της δεκαετίας του 1990 που ήταν αυτό το τεράστιο κατάστημα μία φορά την εβδομάδα.

“Αυτός είναι ο αναπόφευκτος, κυκλικός χαρακτήρας του λιανικού εμπορίου. Ήρθαμε από ένα μέρος όπου είχαμε ανεξάρτητους – τους κρεοπωλεία και τους αρτοποιούς – και τώρα είμαστε εκεί επειδή οι άνθρωποι θέλουν να πάνε σε αυτά τα ξεχωριστά καταστήματα”.

Οι άνθρωποι είναι επίσης πιο απασχολημένοι.

Η Catherine Shuttleworth, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου μάρκετινγκ Savvy, ο οποίος ενεργεί για πολλούς λιανοπωλητές, λέει: “Όταν βρίσκεστε σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ θέλετε να είστε μέσα και έξω το συντομότερο δυνατόν”.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα μικρότερα ανεξάρτητα καταστήματα, λέει η Diane Wehrle. “Δεν θέλετε να περιμένετε δύο φορές”, λέει – μία φορά για το μετρητή κρέατος ή ψαριού και στη συνέχεια για το checkout.

Η κ. Shuttleworth θεωρεί επίσης ότι οι νεότεροι αγοραστές “χιλίων ετών” με “πραγματικό ενδιαφέρον” στα τρόφιμα έχουν βοηθήσει να αλλάξουν τα ψώνια, λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των αγροτικών αγορών και των υψηλόβαθμων σεφ.

Στο επίκεντρο της απόφασης του Tesco, ωστόσο, είναι το κόστος nya snabblån 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Dave Lewis δήλωσε τον Οκτώβριο του 2016 ότι ήθελε να μειώσει το κόστος κατά £ 1,5 δισ. Τα επόμενα τρία χρόνια.

Έχει ήδη πάρει 10.000 θέσεις εργασίας από την Tesco από τότε που εντάχθηκε στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ το 2014.

Η μείωση των ψαριών, των κρεατοσκευασμάτων και των κονσερβοποιιών αποτελεί μέρος ενός νέου προγράμματος κοπής κόστους που θα επηρεάσει περίπου 9.000 ρόλους.

Και κυματίζοντας πάνω από την απόφαση είναι το φάντασμα των Γερμανών Discounters Aldi και Lidl.

Ενώ τα δύο εμπορικά σήματα εξακολουθούν να είναι σχετικά tiddlers σε σύγκριση με την Tesco όσον αφορά το μερίδιο αγοράς – η Tesco διοικεί το 27,8% της βρετανικής αγοράς τροφίμων, η Aldi έχει 7,4% και η Lidl 5,4% – η παρουσία τους τράβηξε το γιγαντιαίο σούπερ μάρκετ δική αλυσίδα έκπτωσης που ονομάζεται Jack’s.

Σταματήστε το Έτοιμο Φαγητό και Κερδίστε Χρήματα

Έρχεστε στο σπίτι μετά από μία κουαστική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Ποιος κάθεται να μαγειρέψει; Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε κάτι από το αγαπημένο σας εστιατόριο. Και κάπως έτσι συμβαίνει σχεδόν κάθε βράδυ, μόνο που στο τέλος του μήνα παρατηρείτε ότι στο πορτοφόλι σας δεν περισσεύουν πλέον χρήματα – prestamo de dinero en efectivo 2000 pesos.

Για να αντεπεξέλθετε οικονομικά αλλά και για να τρέφεστε υγιεινά, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να σταματήσετε το έτοιμο φαγητό και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί τη γεύση και την ευκολία που προσφέρουν τα έτοιμα φαγητά, το σουβλάκι και η πίτσα, τα ζυμαρικά και το κινέζικο. Όμως αυτά θα πρέπει να αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Πώς όμως θα απαρνηθείτε το έτοιμο φαγητό και θα κερδίσετε χρήματα;

Το μυστικό βρίσκεται στην οργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε εκ των προτέρων το ψυγείο και τα ντουλάπια σας κατάλληλα. Με αυτό τον τρόπο πάντοτε θα έχετε τα απαραίτητα υλικά για να μαγειρέψετε. Έπειτα, είναι σημαντικό να επιλέξετε φαγητά που γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Το βράδυ δεν είναι πρακτικό, αλλά ούτε και εφικτό, να ξεκινήσει κάποιος να μαγειρεύει ένα χρονοβόρο φαγητό όπως ο μουσακάς. Όμως, μία χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο, ψητός σολομός με λαχανικά ή ακόμη και μία ομελέτα, όλα αυτά μπορούν να μαγειρευτούν πολύ γρήγορα και εύκολα.

Ένα ακόμη μυστικό για να οργανωθεί κάποιος πραγματικά στην κουζίνα έχει νακάνει με την αποθήκευση. Πιο συγκεκριμένα, στον ελεύθερο χρόνο του κάποιος έχει τη δυνατότητα να μαγειρέψει κάποια φαγητά και να τα αποθηκεύσει σε μερίδες (aquí). Χρησιμοποιώντας την κατάψυξη, τοφαγητό μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για αρκετές ημέρες. Με αυτό τον τρόπο, δεν κοπιάζετε κάθε ημέρα. Ωστόσο, έχετε σπιτικό φαγητό για να το απολαμβάνετε καθημερινά.

Η εποχικότητα είναι ένα ακόμη μυστικό που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη, αναφορικά με το σπιτικό φαγητό. Αντί λοιπόν να αποφασίζετε για το τι θα φάτε αποκλειστικά με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις και την όρεξή σας, προσθέστε την εποχικότητα στα κριτήρια. Αν κάποιο υλικό είναι στην εποχή του, τότε αφενός θα είναι αρκετά οικονομικό για να το αγοράσετε. Αφετέρου, θα είναι πολύ πιο νόστιμο και συνεπώς θα προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση και ένα επιπλέον κίνητρο για να μαγειρέψετε.

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την πρετοιμασία σας από νωρίς και να μειώσετε με αυτό τον τρόπο την ώρα που απαιτείται για το μαγείρεμα. Για παράδειγμα, πολύ συχνά σπαταλάται πολύτιμος χρόνος κατά την προετοιμασία των λαχανικών που απαιτούνται για την παρασκευή ενός φαγητού. Γιατί λοιπόν να μην αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας στο πλύσιμο και κόψιμο των λαχανικών από πριν; Πολλοί προτιμούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, αμέσως μόλις αγοράσουν τα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πάντοτε στο ψυγείο σας έτοιμα λαχανικά για να χρησιμοποιηθούν. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ζωμούς λαχανικών ή βοδινού και κοτόπουλου.

Πειραματιστείτε λοιπόν στην κουζίνα σας και απαρνηθείτε για λίγο την ευκολία του delivery. Μέσα σε λίγο καιρό θα διαπιστώσετε κι εσείς πόσο σημαντική υπήρξε αυτή σας η απόφαση, τόσο για την τσέπη όσο και για την υγεία σας!

«…Τα Λεφτά, Τα Λεφτά, Τα Εκατομμύρια…»

Το άσμα το λέει, αλλά έλα όμως που τώρα δεν βγαίνουν εκατομμύρια. Ο καιρός της δραχμής πέρασε ανεπιστρεπτί και στη ζωή σου εδώ και χρόνια έχεις το ευρώ, άσχετα αν εσύ ακόμη παλεύεις για να καταλάβεις την αξία του. Οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει να βάλεις ένα φρένο στον έξαλλο τρόπο ζωής που έκανες μέχρι τώρα. Σκέψου μακροπρόθεσμα όλα εκείνα τα οφέλη που θα έχεις και βάλε στο τριπάκι όλη την παρέα.

Ξε-πούλα
Μην το κοιτάς καθόλου. Το έχεις στην ντουλάπα εδώ και πολύ καιρό. Αφού δεν το έβαλες μέχρι τώρα, η λογική επιτάσσει ότι δεν θα το βάλεις ποτέ. Ήταν από εκείνες τις μέρες που ήσουν χάλια ψυχολογικά και έκανες μια εξόρμηση στα καταστήματα. Η κατάλληλη ιδέα είναι η εξής. Ψάξε λίγο στο διαδίκτυο και θα βρεις αμέτρητες ιστοσελίδες, που σου δίνουν την δυνατότητα να πουλήσεις όλα εκείνα τα κομμάτια της ντουλάπας σου που έχεις ξεχάσει ότι τα έχεις.

Αν πάλι έχεις δεθεί συναισθηματικά κανόνισε με την παρέα σου και βάλτε όλοι όσα ρούχα δεν χρησιμοποιείτε. Όσα δεν κάνουν σε εσένα είναι πολύ πιθανόν να κάνουν σε κάποιον άλλο. Με αυτόν τον τρόπο έχεις αλλάξει ντουλάπα αναίμακτα. Άντε, έβγαλες και αυτή τη σεζόν!

Το δικό σου μποστάνι
Αν αναζητήσεις στο διαδίκτυο, θα βρεις πολλά βιντεάκια για να φτιάξεις το δικό σου μποστάνι. Μην αγοράζεις όσα μπορείς να φυτέψεις. Ζεις σε μια χώρα που έχει ήλιο το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου. Φύτεψε ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο κλπ και δες το μποστανάκι σου να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και την τσέπη σου να μην αδειάζει τόσο γρήγορα. Και γιατί όχι, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να καταφέρεις να πουλάς σε φίλους και γνωστούς τα δικά σου μπαχαρικά.

Λίστα
Ναι, μην το γελάς καθόλου! Ακόμη ένας τρόπος για να βάλεις σε τάξη τα έξοδα του μήνα είναι να φτιάξεις μια λίστα με τα πάγια έσοδα και έξοδα του νοικοκυριού σου. Αν ξέρεις τι έχεις να πληρώσεις, ξέρεις και αν σε παίρνει για να βγεις έξω για ποτό ή όχι. Έπειτα, επίλεξε τι από τη λίστα είναι «υπερβολικό», αφαίρεσε το, και μείωσε με αυτόν τον τρόπο τον προϋπολογισμό σου.
Για αρχή, βάλε ένα στόχο, όσο μικρός και να είναι, και δες στο τέλος του μήνα πόσο ωραία θα νιώσεις όταν θα τα έχεις καταφέρει. Απλά για να τα καταφέρεις ο στόχος που θα βάλεις κοίταξε να μην είναι, από την αρχή, κάτι στο οποίο είσαι εθισμένος. Αυτό άφησέ το για το τέλος. Αν τα καταφέρεις, επιβράβευσε τον εαυτό σου. Προσοχή όμως μην ξοδευτείς, γιατί ο σκοπός σου είναι

άλλος.
Γενικά, μην τις φοβάσαι τις αλλαγές. Μόνο σε καλό μπορεί να σε βγάλουν. Δες το σαν ένα βήμα προόδου προς την ανεξαρτησία σου. Όσο πιο λίγο εξαρτάσαι από τα υλικά αγαθά, για να νιώσεις όμορφα με τον εαυτό σου, τόσο πιο πολλά λεφτά μαζεύεις στο πλάι για μια ώρα ανάγκης. Δεν είπαμε να φτάσεις στο έσχατο σημείο. Ωστόσο, λίγη περισσότερη οικονομία σε παίρνει να κάνεις. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Ακόμη Σκέφτεσαι Πώς Θα Εξοικονομήσεις Χρήματα; Γνωρίζεις Τον Τρόπο, Άσε Τις Δικαιολογίες!

Βιβλία – DVD

Είσαι από αυτούς που το βράδυ αν δεν διαβάσεις το βιβλίο δεν σε παίρνει ο ύπνος; Αντί λοιπόν να αγοράζεις βιβλία κάθε μήνα, μάθε αν στην περιοχή που κατοικείς ο δήμος διαθέτει δημοτική βιβλιοθήκη και φτιάξε μια κάρτα. Αν πάλι όχι, μάζεψε την παρέα σου και φτιάξτε μια δικιά σας βιβλιοθήκη. Εκεί θα ανταλλάζετε βιβλία μεταξύ σας, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο αρκετά χρήματα. Επίσης, αν η παρέα έχει πολλά dvd, κανονίστε βραδιές ταινιών, κάθε εβδομάδα και σε σπίτι κάποιου άλλου.

Δημοτικά Προνόμια

Αν ψάξεις στην ιστοσελίδα του δήμου όπου μένεις, θα δεις ότι πολλοί είναι αυτοί που οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις δωρεάν για τους δημότες ή με πολύ χαμηλό κόστος. Υπάρχουν επιπλέον οι δημοτικοί κινηματογράφοι, τα δημοτικά κολυμβητήρια και διάφορες άλλες ομάδες που δημιουργεί ο δήμος billige forbrugslån danmark, για να σε βοηθήσει να ξοδεύεις όσο το δυνατόν λιγότερα, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην διασκέδασή σου.

Διακοπές

Ζήτα άδεια από την δουλειά σου όταν οι άλλοι γυρνάνε. Φέτος μάζεψε τα φιλαράκια ή το αίσθημα και κανονίστε διακοπές, σε περιόδους όπου τα τουριστικά καταλύματα δεν κοστίζουν όσο ο μισθός του μήνα. Βρείτε περιοχές που δεν είναι τόσο ακριβές και ψάξτε για προσφορές μέσα από διάφορες ιστοσελίδες.

Μην έχεις αυταπάτες. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι διακοπές των Αύγουστο δεν είναι τόσο ξεκούραστες, μιας και όλος ο κόσμος φεύγει από την Αθήνα και καταλήγει σε κάποιο νησί. Μείνε λοιπόν στην Αθήνα τον Αύγουστο και θα δεις ότι δεν είναι τόσο άσχημα όσο φανταζόσουν billige billån. Αν από την άλλη η δουλειά σου δεν σου επιτρέπει διακοπές σε άσχετες ημερομηνίες και έχει μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι, φρόντισε να προτιμήσεις λιγότερο κοσμικές περιοχές.

Δώρα Καρδιάς

Σε λίγο καιρό πλησιάζουν τα γενέθλια ενός φίλου σου ή μιας φίλης σου. Έπειτα είναι τα Χριστούγεννα, μετά το Πάσχα και στο καπάκι κάποια γιορτή. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, εσύ πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνεις δώρα σε φίλους και γνωστούς. Μήπως να το ξανασκεφτείς και να δεις πόσο καλά πιάνουν τα χέρια σου; Δοκίμασε να δημιουργήσεις ένα δώρο. Υπάρχει πληθώρα επιλογών στο εμπόριο. Για παράδειγμα κορνίζες, στις οποίες μπορείς να βάλεις κοινές σας φωτογραφίες, μπλουζάκια στα οποία μπορείς να τυπώσεις κάποια σημαντική σας στιγμή κλπ. Με αυτό τον τρόπο κάνεις ένα μοναδικό και ταυτόχρονα πρωτότυπο δώρο, δείχνοντας έτσι τον καλλιτεχνικό σου εαυτό.

Happy Hours

Δεν είναι λίγες οι καφετέριες, τα μπαρ αλλά και μερικά εστιατόρια, τα οποία αφουγκράζονται την εποχή. Ως αποτέλεσμα, πολύ συχνά έχουν συγκεκριμένες ώρες, κατά τις οποίες δίνουν φαγητό, ποτό ή καφέ σε πολύ καλές τιμές. Ψάξτε με την παρέα σας κάποια από αυτά τα μαγαζιά και ξεχωρίστε όσα σας αρέσουν, έτσι ώστε να γίνουν τα νέα στέκια της παρέας.
Κάνοντας πιο οικονομικές και συμφέρουσες επιλογές στην διασκέδασή σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επιλέγετε πράγματα που δεν σας αρέσουν, μόνο και μόνο για να κάνετε οικονομία. Στο κάτω κάτω, οι επιλογές συνεχώς αυξάνονται. Ως εκ τούτου, σας παρέχουν τη δυνατότητα για ολοένα και καλύτερα πράγματα σε πιο προσιτό κόστος.

Νανουρίσματα και Μουσικά Στοιχεία

«Νάνι νάνι το παιδί να κάνει», αυτό αποτελεί ίσως το πιο διάσημο νανούρισμα σε ολόκληρο τον κόσμο με κάποιες παραλλαγές. Είναι σημαντικό το μουσικό στοιχείο, αναφορικά με τις μεθόδους χαλάρωσης των βρεφών και των παιδιών σε κάθε ηλικία. Γι’ αυτό και κάθε τοπική κουλτούρα περιλαμβάνει αρκετά νανουρίσματα και τραγούδια που χρησιμοποιούνται από τους γονείς και την οικογένεια για να ηρεμήσουν τα μικρά αγγελούδια τους.

Πολλά νανουρίσματα έχουν διασωθεί μέχρι τις μέρες μας μέσα από την προφορική παράδοση. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο το μουσικό κομμάτι πουθενά. Ωστόσο, όλοι το γνωρίζουμε και το τραγουδάμε. Θα βρείτε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις σε λαογραφικά μουσεία, αλλά και σε ανθολογίες με παραδοσιακά τραγούδια. Καθώς οι περισσότεροι δεν ήξεραν να γράφουν και να διαβάζουν τα παλιά χρόνια, ήταν συνηθισμένοι να αποστηθίζουν τα τραγούδια που τους άρεσαν. Αυτή η διαδικασία μας έχει προσφέρει πληθώρα εξαιρετικών μουσικών κομματιών, ανάμεσά τους και πολλά νανουρίσματα που ξεκίνησαν αιώνες πριν και έφτασαν ως τις μέρες μας.

Συνήθως στα νανουρίσματα κύριο θέμα είναι η καλή τύχη για το μωρό. Η μητέρα τραγουδά στο μωρό της για να κοιμηθεί και εύχεται να είναι πάντοτε καλότυχο και γεμάτο υγεία. Παρακαλεί το Θεό να προσέχει το παιδί της και να του προσφέρει πλούτη και ευτυχία στη ζωή. Αυτό το μοτίβο αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των γονέων, οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να δουν το παιδί τους χαρούμενο και υγιές. Ο ύπνος είναι σημάδι υγείας, καθώς τα παιδιά χρειάζονται πολύ ύπνο, για να γίνει δυνατό το παιδί και να μεγαλώσει αρμονικά.

Στα παραδοσιακά νανουρίσματα θα βρείτε υπέροχες μελωδίες με μεστούς στίχους που θα συντροφεύσουν με τον καλύτερο τρόπο τα όνειρα των παιδιών σας. Μάλιστα, ανάλογα με την περιοχή υπάρχουν κάποιες παραλλαγές στα πιο γνωστά νανουρίσματα. Εξαιτίας της προφορικής παράδοσης, είναι φυσικό να διαφοροποιούνται οι στίχοι του κάθε νανουρίσματος σύμφωνα με τα όσα θυμούνταν ή είχαν ακούσει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αντίστοιχα με τα νανουρίσματα με κοινό στοιχείο την οικογένεια και την παράδοση, υπάρχουν και ορισμένα τα οποία εξιστορούν σπουδαία επιτεύγματα ηρώων και θρύλων. Μέσα από τα παραμύθια και τα έπη, οι γονείς και η οικογένεια επιθυμούσαν να εμφυσήσουν την ίδια αίσθηση ηρωισμού και στα μωρά. Από πολύ μικρά λοιπόν τα γαλουχούσαν με το ιδεώδες του ήρωα. Όταν μεγάλωναν, τα παιδιά θα ακολουθούσαν τα βήματά του. Αυτό ήταν το σημαντικότερο πρότυπο που είχαν τη δυνατότητα να δώσουν στο παιδί τους.

Σε σχέση με το ρυθμό τώρα, τα πράγματα είναι μάλλον αναμενόμενα στα νανουρίσματα. Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός είναι ήρεμος και χαλαρωτικός. Αφού το ζητούμενο είναι να ηρεμήσει το παιδί και να αποκοιμηθεί, έπρεπε και το τραγούδι που του έλεγαν να έχει ρυθμό που θα ικανοποιούσε αυτές τις επιθυμίες. Γι’ αυτό και συνήθως τα νανουρίσματα είναι πολύ μελωδικά και προσφέρουν μία χαλαρότητα και ευεξία σε όποιον τα ακούει.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την παράδοσή μας, ακούσματα όπως τα παραδοσιακά νανουρίσματα αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών. Μέσα από αυτά έχουμε μάλιστα την ευκαιρία να διατηρήσουμε την παράδοσή μας ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύσουμε στην μελλοντική γενιά.

Υπάρχουν Άραγε Διαφορές Ανάμεσα στα Φύλα σε Σχέση με τη Μουσική;

Η μουσική ενώνει τον κόσμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας ακούσματα, αλλά μήπως υπάρχουν ειδοποιοί διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες; Ο κάθε άνθρωπος σαφώς και έχει τις δικές του, προσωπικές προτιμήσεις. Του αρέσουν συγκεκριμένα ακούσματα, ενώ απεχθάνεται άλλα. Όμως αυτές οι προτιμήσεις μήπως στον πυρήνα τους καταλήγουν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα , “uusi pienlaina heti 24h,selvitä, mistä saat parhaat tarjoukset edullinen nopea kulutusluotto alfalainaa.fi“; Ότι δηλαδή οι γυναίκες και οι άνδρες διαφοροποιούνται μουσικά;

Είναι αλήθεια πως αναφορικά με τη μουσική υπάρχει μία σημαντική απόκλιση ανάμεσα στα δύο φύλα. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες δείχνουν περισσότερο πάθος σε σχέση με τη μουσική από τις γυναίκες. Δηλαδή, θα παρατηρήσετε πιο συχνά τους άνδρες να αγοράζουν ρούχα με τα αγαπημένα τους συγκροτήματα, να ακολουθούν τις μπάντες και τους καλλιτέχνες που θαυμάζουν, να αγοράζουν συλλογές με τα καλύτερα τραγούδια τους και να γνωρίζουν λεπτομέρειες από τη ζωή και το έργο τους με ευλάβεια. Οι γυναίκες φυσικά και κάνουν το ίδιο, αλλά με λιγότερη ζέση και χωρίς το ίδιο ενδιαφέρον.

Κάτι τέτοιο όμως σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει πως οι άνδρες έχουν καλύτερο μουσικό γούστο ή ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μουσική εν γένει από τις γυναίκες. Είναι άτοπη η στηλίτευση των γυναικών όσον αφορά στο μουσικό τους γούστο, υποστηρίζοντας πως κάθε φορά αλλάζει και διαφοροποιείται αισθητά με βάση τις προτιμήσεις του συντρόφου τους. Αν και αυτό συμβαίνει ορισμένες φορές, δεν αποτελεί τον κανόνα. Επομένως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς και ως εξήγηση μιας συμπεριφοράς.

Ένα ακόμη θέμα που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι στις γυναίκες αρέσουν γενικά διαφορετικά είδη μουσικής από ότι στους άνδρες. Η λάτιν και η τζαζ μουσική είναι κατεξοχήν αγαπητά είδη ανάμεσα στις γυναίκες. Στον αντίποδα, το heavy metal ή η πανκ μουσική αποτελούν εξαιρετικά είδη για τους άνδρες. Όπως πάντα, υπάρχουν εξαιρέσεις. Γι’ αυτό και θα βρείτε άνδρες που πραγματικά λατρεύουν το λάτιν, όπως και γυναίκες που δε χάνουν συναυλία heavy metal.

Είναι πολύ σημαντικό να μη βάζουμε τους ανθρώπους σε καλούπια. Αν και υπάρχουν μοτίβα που μπορούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων, εντούτοις αυτά τα μοτίβα σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται σε όλα τα άτομα. Συνεπώς, είναι καλύτερο να περιοριζόμαστε στην εξατομικευμένη προσέγγιση ως προς τις προτιμήσεις στη μουσική. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής μας.

Πέρα από όλα αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στα ωδεία υπάρχουν περισσότερα κορίτσια στις νεαρές ηλικίες. Κάτι τέτοιο όμως αλλάζει, καθώς ανεβαίνουμε επίπεδο και φτάνουμε σε πιο σημαντικές τάξεις του ωδείου. Επιπλέον, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανδρών που ασχολούνται αυτοσχέδια με κάποιο μουσικό όργανο. Οι γυναίκες προτιμούν να μαθαίνουν κάποιο όργανο στο ωδείο, ενώ για πολλούς άνδρες αυτό δεν είναι το επιθυμητό.

Τέλος, ειδική μνεία χρήζουν τα ρομαντικά τραγούδια. Όπως είναι λογικό, στις γυναίκες αρέσουν περισσότερο τέτοια τραγούδια. Οι άνδρες, στον αντίποδα, ενδιαφέρονται περισσότερο για τραγούδια με επικό χαρακτήρα, με δυνατό ρυθμό και με ιστορικά στοιχεία. Όλα όμως αυτά, όπως είπαμε και πιο πάνω, στην τελική ευθεία εξαρτώνται από τον χαρακτήρα και τη μοναδικότητα του καθενός.

Τι Τύπος Μουσικού Οργάνου Σας Ταιριάζει;

Υπάρχουν πάρα πολλά μουσικά όργανα και είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξετε με ποιο να ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με τη μουσική. Ωστόσο, μέσα από την επιλογή σας θα καθορίσετε και το μέλλον σας σαν μουσικός. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είστε σίγουρος και να βασίσετε την απόφασή σας στα σωστά κριτήρια.

Ένας κοινός παρονομαστής σε πολλούς μουσικούς είναι το ξεκίνημα με το πιάνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιάνο είναι η καλύτερη επιλογή που έχει ένας νεαρός μουσικός. Μέσα από αυτό θα κατανοήσει την πραγματική έννοια της μουσικής και θα μπορέσει να εξελιχθεί αρμονικά. Μάλιστα, εκτός από το πιάνο υπάρχουν και άλλα όργανα (όπως το αρμόνιο και το synthesizer) που μπορεί ο μουσικός να παίξει.

Αντίστοιχα, η κιθάρα έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς. Μπορεί κάποιος να μάθει κιθάρα ακόμη και μόνος του, ενώ υπάρχει η επιλογή της ακουστικής ή κλασικής κιθάρας και της ηλεκτρονικής της έκδοσης. Κι αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική, για όσους δεν επιθυμούν το πιάνο. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει μια πιο κλασική πορεία και να ξεκινήσει με την εκμάθηση του βιολιού. Πρόκειται για ένα σαφώς απαιτητικό μουσικό όργανο, με εξαιρετικές προοπτικές.

Αν δεν σας καλύπτουν αυτά τα βασικά μουσικά όργανα, μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις δικές σας προτιμήσεις. Τι σας αρέσει να ακούτε; Με τι παθιάζεστε; Ένα ακόμη ερώτημα που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι τι προσδοκάτε μέσα από την ενασχόλησή σας με την μουσική. Παραδείγματος χάριν, κάποιος που ονειρεύεται να πάρει μέρος σε συμφωνική ορχήστρα δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει με την εκμάθηση ενός ροκ οργάνου. Αντίστοιχα, κάποιος που απλά προσβλέπει στην προσωπική του ευχαρίστηση δεν έχει κανέναν λόγο να ξεκινήσει την εκμάθηση της βιόλας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να πειραματιστείτε με περισσότερα μουσικά όργανα. Αν απευθυνθείτε σε κάποιο ωδείο, θα διαπιστώσετε ότι προσφέρουν εβδομάδες γνωριμίας. Μέσα από αυτές, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τα μουσικά όργανα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βγάλετε τα καλύτερα συμπεράσματα και να αποφασίσετε πραγματικά ποιο μουσικό όργανο σας ταιριάζει. Εναλλακτικά, υπάρχουν μουσικές λέσχες και χορωδίες ή φιλαρμονικές σε πολλούς δήμους. Εκεί το κόστος είναι μηδαμινό και μπορεί ο καθένας να γνωρίσει πολλά μουσικά όργανα.

Ακόμη κι αν επιλέξετε ένα μουσικό όργανο και στην πορεία συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας κάνει, μην απογοητεύεστε. Αντίθετα, κρατήστε μονάχα τα θετικά που πήρατε από την εκμάθηση του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου και προχωρήστε. Γι’ αυτό και δεν είναι συνετό να αγοράσετε ένα πολύ ακριβό μουσικό όργανο από την αρχή. Φανταστείτε να κάνετε μία σοβαρή επένδυση αγοράζοντας ένα ακριβό πιάνο, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας ενδιαφέρει αυτό το όργανο.

Αντίθετα, θα πρέπει να είστε φειδωλοί με τα αρχικά σας αποκτήματα. Μία μεταχειρισμένη κιθάρα, ένα βιολί για τη βασική εκμάθηση και παρόμοιες αγορές είναι αρκετές να σας ικανοποιήσουν, τουλάχιστον στην αρχή. Όταν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε κάτι καλύτερο για την εξέλιξή σας σαν μουσικός, τότε είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Μέχρι τότε, χαρείτε την εξερεύνηση του βασιλείου της μουσικής και διασκεδάστε με την ψυχή σας!

Μουσική και Υγεία: Πώς Αυτές οι Έννοιες Αλληλοσυνδέονται

Μέσα στην ημέρα, σχεδόν όλοι μας θα ακούσουμε μουσική με τον έναν τρόπο ή τον άλλον. Για παράδειγμα, θα βάλουμε ραδιόφωνο μέσα στο αυτοκίνητο στο δρόμο για το γραφείο. Ίσως ακούσουμε τα αγαπημένα μας μουσικά κομμάτια στο γυμναστήριο ή ενώ τρέχουμε στο κοντινότερο πάρκο. Το βράδυ ίσως μάλιστα κανονίσουμε να βγούμε έξω για χορό. Όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι η μουσική μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητά μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η μουσική κάνει καλό στην υγεία μας με πολλούς τρόπους. Επομένως η καθημερινή μας επαφή με την μουσική ωφελεί την υγεία μας σε μεγάλο βαθμό. Ας δούμε ορισμένους από τους τρόπους credit247.ro – împrumut rapid, με τους οποίους η μουσική ωφελεί τον οργανισμό μας και ενισχύει την υγεία μας. Είναι ακόμη ένας λόγος για να εντάξουμε το ρυθμό στην κάθε μας ημέρα, σωστά;

Πρώτον, μέσα από τη μουσική χαλαρώνουμε. Η εξάλειψη του άγχους αποτελεί σημαντικό σύμμαχο, στην προσπάθεια του κάθε ατόμου να νιώσει και να παραμείνει υγιής. Γι’ αυτό και όταν θέλουμε να αποφύγουμε την ένταση μιας κατάστασης που δημιουργεί στρες, συνήθως ακούμε μουσική και εκτονωνόμαστε. Επιπλέον, η μουσική ενισχύει τη μνήμη. Μας βοηθά να ανακαλέσουμε πράγματα και αναμνήσεις που δεν ήταν εύκολο να θυμηθούμε χωρίς τη μουσική. Εξάλλου, οι στίχοι και οι μελωδίες που πρέπει να θυμόμαστε για να αναγνωρίσουμε ή και να σιγοτραγουδήσουμε ένα μουσικό κομμάτι είναι πολύτιμα συστατικά της οξυμένης μνήμης.

Η μουσική προσφέρει καλύτερη συγκέντρωση και βοηθά στην άσκηση μακροπρόθεσμα. Κάποιος γυμνάζεται πιο ευχάριστα και συγκεντρωμένα, εάν ακούει τα αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της άσκησης. Γι’ αυτό και θα βρείτε τη μουσική να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυμναστικής ποικιλοτρόπως. Επιπρόσθετα, η μουσική χαρίζει ξέγνοιαστο ύπνο. Αντί να καταφεύγει κάποιος σε υπνωτικά ή να υποφέρει από χρόνια αϋπνία, είναι καλό να δοκιμάσει τα οφέλη της χαλαρωτικής μουσικής.

Εκτός από τα οφέλη που προαναφέρθηκαν σχετικά με την επίδραση της μουσικής στην υγεία, αξίζει να αναφέρουμε την επιρροή της στο αυτόνομο κεντρικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται σημαντική βελτίωση στο χρόνιο πόνο που μπορεί να προκύψει στην πλάτη ή και το λαιμό. Ταυτόχρονα, η μουσική καταπολεμά τα φαινόμενα κατάθλιψης και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζει ψυχολογικές παθήσεις και φροντίζει για την ψυχική υγεία του κάθε ατόμου.

Οι επιστημονικές έρευνες είναι συνεχείς και θα συνεχίσουν να ρίχνουν φως στα σημαντικά οφέλη της μουσικής στην καθημερινότητά μας. Ο άνθρωπος απολαμβάνει τη μουσική, όχι μόνο γιατί του κάνει καλό στην υγεία. Την απολαμβάνει γιατί του γαληνεύει την ψυχή, τον βοηθά να διασκεδάζει και να χαλαρώνει. Τον κάνει να ξεχνά τα προβλήματα και τις έγνοιες του, ενώ ταυτόχρονα τον βοηθά να συγκεντρώνεται στην εργασία και στις πολύτιμες δραστηριότητές του.

Τώρα που γνωρίζετε πόσα πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα απορρέουν από την ενασχόληση του ανθρώπου με τη μουσική, μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξετε το ραδιόφωνο; Μήπως έφτασε η στιγμή να ξεσκονίσετε την κιθάρα σας και να ξεκινήσετε να την γρατζουνάτε; Ίσως πάλι ήρθε η στιγμή για μια βραδιά έξω με ξέφρενο χορό. Ακόμη καλύτερο, μπορεί να έφτασε η στιγμή για όλα αυτά μαζί!

Μαθαίνοντας Περισσότερα για τα Είδη Μουσικών Οργάνων

Οι λάτρεις της μουσικής σίγουρα ενδιαφέρονται για την ποικιλία των μουσικών οργάνων. Πράγματι, υπάρχει τεράστια γκάμα μουσικών οργάνων στον κόσμο και τα περισσότερα από αυτά παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Πέρα από τα κλασικά όργανα (πιάνο, κιθάρα, βιολί, τρομπέτα), υπάρχουν επίσης αναρίθμητα άλλα μουσικά όργανα που προσφέρουν ιδιαίτερους ήχους. Μάλιστα, ο συνδυασμός ορισμένων από αυτά τα όργανα προκαλεί μοναδικές μελωδίες και αποτελεί κορυφαία στιγμή στη μουσική.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μουσικά όργανα; Πρώτα θα ξεκινήσουμε με την κατηγοριοποίησή τους σε πνευστά, έγχορδα και κρουστά.

Τα πνευστά μουσικά όργανα είναι εκείνα που χρειάζονται τον αέρα που παράγει ο άνθρωπος από την στοματική του κοιλότητα, έτσι ώστε να παράγουν αντίστοιχα ήχους. Από τα πολυάριθμα πνευστά μουσικά όργανα, ξεχωρίζουμε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν τα ξύλινα και τα χάλκινα πνευστά. Στα ξύλινα πνευστά θα βρούμε το φλάουτο, το κλαρίνο, τη γκάιντα και τον ζουρνά, ενώ στα χάλκινα θα βρούμε το σαξόφωνο και την κορνέτα, την τούμπα και το όμποε. Αυτά είναι λίγα φυσικά από τα πνευστά όργανα που θα βρει κανείς.

Τα έγχορδα μουσικά όργανα διαθέτουν χορδές, οι οποίες πάλλονται για να παραχθεί ο ήχος. Εδώ θα βρούμε αντίστοιχα την κιθάρα και το βιολί, τον μπαγλαμά και το μπουζούκι, τη βιόλα και το κοντραμπάσο, την άρπα και τη λύρα. Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά όργανα σε ολόκληρο τον κόσμο ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Τέλος, τα κρουστά μουσικά όργανα είναι εκείνα που χρειάζονται την κρούση, ώστε να παράγουν τους ήχους. Είτε χρησιμοποιούνται τα χέρια είτε κάποιο άλλο όργανο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εδώ υπάρχουν τα ντραμς και τα τύμπανα, τα κύμβαλα και οι κλακέτες, το ντέφι και το ξυλόφωνο.

Δεν υπάρχει κάποια αγαπημένη κατηγορία μουσικών οργάνων, ούτε μπορεί κανείς με σιγουριά να αποφανθεί ως προς τα πιο εύκολα όργανα για να μάθει κάποιος από παιδί. Φυσικά, σε κάθε κατηγορία υπάρχουν τα εύκολα και τα δύσκολα θεωρητικά μουσικά όργανα. Για παράδειγμα, είναι αρκετά ευκολότερο να μάθει κανείς να χειρίζεται το ντέφι, παρά το ξυλόφωνο. Αντίστοιχα, η μπουρού είναι αρκετά πιο εύκολη σε σχέση με την τρομπέτα ή το σαξόφωνο.

Για να μάθει κάποιος ένα μουσικό όργανο, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει με τη θεωρία και να προχωρήσει στην πρακτική. Αν και υπάρχουν αρκετοί αυτοδίδακτοι μουσικοί, ο γενικός κανόνας απαιτεί την ταυτόχρονη εκμάθηση θεωρίας και πρακτικής με το συγκεκριμένο όργανο. Η γνώση της κάθε νότας, η ορθοφωνία και όλες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη μουσική θα βοηθήσουν τον επίδοξο καλλιτέχνη στην προσπάθειά του.

Αν ωστόσο ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να παίζετε ένα μουσικό όργανο από μόνοι σας, υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετοί οδηγοί που θα σας βοηθήσουν. Ξεκινήστε online μαθήματα ή μελετήστε αυτούς τους οδηγούς από την αρχή. Όσο πιο σταθερές είναι οι βάσεις που δημιουργείτε, τόσο πιο στέρεο θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε πραγματικά για ένα μουσικό όργανο, είναι προτιμότερο να είστε μεθοδικοί. Σιγά σιγά θα καταφέρετε να φτάσετε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, που θα σας επιτρέψει να παίζετε την αγαπημένη σας μουσική και γιατί όχι να εξελιχθείτε επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα!

Κατεβάζεις Παράνομα Μουσική; Γιατί Πρέπει να Σταματήσεις Τώρα

Η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί παράνομη πράξη, όπως γνωρίζουμε όλοι. Αυτό καλύπτει το παράνομο κατέβασμα ταινιών, βιβλίων, όπως και μουσικής. Μάλιστα, αναφορικά με τη μουσική υπάρχουν σημαντικές ζημιές στις πωλήσεις των CDs των καλλιτεχνών, με κύρια αιτία την αύξηση της πειρατείας. Ως αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της μουσικής χάνουν τη δουλειά τους και τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μετριάζουν τα στάνταρ της ποιότητας της δουλειάς τους.

Γιατί δεν πρέπει λοιπόν να κατεβάζεις παράνομα μουσική; Πέρα από το προφανές, δηλαδή ότι πρόκειται για μία παράνομη πράξη και ένα ποινικό αδίκημα, υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι λόγοι που ενισχύουν αυτή σου την απόφαση. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι με τον όρο παράνομο εννοούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα σύλληψης και κατηγορίας και ποινής για αυτό που κάνεις. Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αντιθέτως, είναι κάτι πολύ αληθινό που ήδη ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας από τους κυριότερους λόγους αποτελεί η πληγή που προκαλείς στον ίδιο τον καλλιτέχνη. Εκτός αν μιλάμε για ήδη φτασμένους, εκατομμυριούχους τραγουδιστές και συνθέτες, η απώλεια εσόδων από την αγορά CDs αλλά και από το νόμιμο κατέβασμα των κομματιών τους είναι καταλυτική για την καριέρα τους. Λιγότερα έσοδα μεταφράζονται σε λιγότερες ευκαιρίες για να επιβιώσει και να ευημερήσει ένας καλλιτέχνης. Επομένως, αυξάνονται οι πιθανότητες να μην συνεχίσεις να βλέπεις τον ίδιο καλλιτέχνη για πολύ καιρό ακόμη.

Προχωρώντας, ένας ακόμη λόγος για να μην κατεβάζεις παράνομα μουσική είναι το γεγονός ότι πολύ συχνά η ποιότητα είναι απαράδεκτη. Σε αντίθεση με το πρωτότυπο, τα κομμάτια που κατεβάζεις μπορεί να είναι κακογραμμένα, με κενά ή ακόμη και με ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό. Διακινδυνεύεις να βλάψεις το κινητό σου τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου, μόνο και μόνο για να γλιτώσεις ελάχιστα χρήματα;

Επιπλέον, τώρα πια με την εξάπλωση του γρήγορου ίντερνετ σε ολόκληρη τη χώρα και με τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα με πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι εύκολο να συνδεθείς σε μία υπηρεσία όπως το YouTube και να χαρείς τη μουσική σου δωρεάν. Αν θες να έχεις τα δικαιώματα για τη μουσική που ακούς, υπάρχουν πλέον υπηρεσίες όπως το Shopify, όπου μπορείς να αγοράσεις τα κομμάτια των αγαπημένων σου καλλιτεχνών σε πολύ προσιτές τιμές. Αντίστοιχες εφαρμογές διατίθενται για όλες τις κινητές συσκευές προς διευκόλυνση του αγοραστικού κοινού.

Τέλος, μέσα από το παράνομο κατέβασμα μουσικής διαιωνίζεις μία κατάσταση πολλών χρόνων. Στην οικονομική κρίση, έκλεισαν πολλά μαγαζιά που πουλούσαν δίσκους, CDs και άλλο υλικό σχετικό με τη μουσική. Ο καλλιτεχνικός χώρος προσαρμόστηκε και συμβαδίζει πλέον με την σύγχρονη εποχή. Το διαδίκτυο είναι εδώ και οι καλλιτέχνες, αλλά και οι παραγωγοί, έχουν μάθει να το χρησιμοποιούν. Αν εσύ δίνεις τη χαριστική βολή στην μουσική βιομηχανία, πώς μπορείς να παραπονιέσαι για την κατάντια της σύγχρονης μουσικής σκηνής;

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και για πολλούς ακόμη, το παράνομο κατέβασμα μουσικών κομματιών πρέπει να σταματήσει άμεσα. Με τη σωστή διαπαιδαγώγηση αλλά και με την συνειδητοποίηση των συνεπειών που επιφέρει αυτή η παράνομη δραστηριότητα, σίγουρα το μέλλον της μουσικής θα είναι πιο φωτεινό!